Som lærling er du både arbeidstaker og elev. Det betyr at du omfattes av:
Du har rett til veiledning, oppfølging og en faglig leder som har ansvar for opplæringen din. Samtidig har du plikt til å møte opp til rett tid, gjøre jobben som blir satt, bruke verneutstyr, og ta ansvar for egen læring.
Hva arbeidsgiveren forventer av deg:
Hva du kan forvente av arbeidsgiveren:
Som lærling kan du søke om å reise ut i verden gjennom reisut.no. Dette gir deg mulighet til å ta deler av læretiden i en utenlandsk bedrift innenfor ditt fagområde.
Fordeler:
For å delta må du søke via reisut.no, gjerne i samarbeid med opplæringskontoret og arbeidsgiveren din. Stipend og støtteordninger kan dekke store deler av utgiftene.
Alle fylker har et lærlingeombud. Ombudet er der for å:
Du kan kontakte lærlingeombudet direkte, uavhengig av arbeidsgiver og opplæringskontor. Ombudet har taushetsplikt.
Når du har bestått fag- eller svenneprøven, åpner det seg mange dører:
Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.
Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.
Bedrifter som jobber med mat, eller har tilknytning til matbransjen, kan søke om medlemskap.
Utviklet av Mjanger Design