Opplæringskontoret er oppretter etter lov om fagopplæring og tilhørende forskrifter og har til formål å;
- Utdanne ungdom til dyktige fagarbeidere, gjennom å koordinere, kvalitetssikre og effektivisere medlemsbedriftenes fagopplæringsvirksomhet.
- Legge til rette for eksamens forberedende kurs slik at voksne arbeidstakere med allsidig praksis får tatt fag-/svennebrev.
- Tilby, arrangere og gjennomføre bransjerelaterte kurs for medlemsbedriftene.
- Bidra til å markedsføre fag og bransje for å øke rekrutteringen av faglært arbeidskraft til bransjen.
- Ivareta et godt samarbeid med de videregående skoler som har kontorets fag.
Som medlemmer i Matbransjens Opplæringskontor blir dere en del av et større nettverk som sammen med våre dyktige ansatte bidrar til at læretiden blir god for lærlingene deres og arbeidet med å tilrettelegge for god opplæring og oppfølging blir enklere for dere som lærebedrifter.
Velkommen som medlemmer i et stort og viktig fellesskap!
Styret
Marit Rogstadkjærnet
Styremedlem
995 20 736
Marit.rogstadkjarnet@tine.no
Forbedringsrådgiver
Tine Meieriet Brumunddal
Hans Petter Rasmussen
Styremedlem (fagorganiserte)
952 976 40
hans-petter.rasmussen@nortura.no
Fagopplæringskoordinator
NNN, med arbeidssted Nortura Rudshøgda
Ansatte
Marit Finseth Løberg
Daglig leder
957 39 110
marit@matbransjen.no
Marit er utdannet Næringsmiddelteknolog fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. (3-årig bachelorprogram i Matteknologi)
I tillegg har hun videreutdanning innenfor:
- Veiledning og kompetanseutvikling
- Yrkespedagogikk
- Personalutvikling og ledelse
- Kommunikasjonsrådgivning
Marit startet opp opplæringskontoret i 2000 og før dette startet hun opp tilsvarende kontor på Vestlandet i 1997.
Marit har et stort hjerte for matbransjen og brenner for fag- og yrkesopplæring. Hun har utviklet opplæringskontoret til å bli et viktig verktøy for Matbransjen Innlandet for å sikre god fagopplæring av lærlinger og voksne.
Marit underviser også de voksne som skal ta fagbrev innenfor industriell matproduksjon.
May Helen Nielsen
Fagopplæringsrådgiver
May er utdannet Butikkslakter og Yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag.
Før May tok utdannelsen sin som yrkesfaglærer har hun jobbet 20 år i Matbransjen som blant annet kokk og ferskvaresjef.
May brenner for matfaget og ønsker å bruke sin erfaring og kompetanse til å utdanne fremtidens fagarbeidere i Matbransjen.
I tillegg til å jobbe på opplæringskontoret tar May en masterutdanning innen spesialpedagogikk.
May har ansvaret for å utvikle yrkesforberedende kurs innen ernæringskokk, ferskvarehandler og kjøttfagene. I tillegg til teori skal hun utvikle et stort spekter av fagkurs som tilbud til våre lærlinger og ansatte i bransjen.
Vi er veldig glad for å få May med på laget og sammen med Marit sørger hun for at opplæringskontoret har kompetanse innen alle matfagene.
Bli medlem
Bedrifter som tilbereder, produserer, serverer og selger mat kan søke om medlemskap. Ønsker dere å søke om medlemskap, send inn tilslutningsavtalen post@matbransjen.no.
Velkommen som medlemmer i Matbransjens Opplæringskontor!
Demonstrasjonsbedrift
I 2003 ble vi som en av ti bedrifter i Norge utnevnt som Demonstrasjonsbedrift av daværende statsråd Kristin Clemet.
Prisen gikk til bedrifter som hadde utmerket seg i sitt arbeid med å heve kvaliteten i norsk fagopplæring.
Vi er stolte av denne utmerkelsen og jobber hver dag for at våre medlemmer og våre lærlinger skal være fornøyd med de tjenestene vi leverer!
Kontakt oss
Kontakt oss på post@matbransjen.no eller telefon 957 39 110.
- Postadresse:
Ringgata 235, 2315 Hamar - Besøksadresse:
Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar - Bankkonto:
1822 06 26578 - Organisasjonsnummer:
981 688 457