Matbransjens Opplæringskontor – sammen bygger vi fremtidens fagarbeidere!
Matbransjens Opplæringskontor er et samarbeidsorgan for lærebedrifter i mat- og måltidsbransjen i Innlandet. Vi jobber for å sikre kvalitet i fagopplæringen og legge til rette for rekruttering og kompetanseutvikling i bransjen.
Hva vi gjør for våre medlemmer:
✅ Utdanner dyktige fagarbeidere – Vi koordinerer, kvalitetssikrer og støtter lærebedriften i opplæring og oppfølging av lærlingene.
✅ Tilbyr fagopplæring for voksne arbeidstakere – Vi hjelper ansatte i våre medlemsbedrifter med å ta fag- eller svennebrev.
✅ Arrangerer bransjerelaterte kurs – Vi tilbyr kompetansehevende kurs for lærlingene og medlemsbedriftene.
✅ Markedsfører bransjen – Vi synliggjør matbransjen og jobber aktivt for å rekruttere flere fagarbeidere.
✅ Samarbeider med videregående skoler – Vi bidrar til et tett samarbeid mellom skoler og arbeidslivet.
Hvem kan bli medlem?
Bedrifter i mat- og måltidsbransjen i Innlandet eller bedrifter med tilknytning til bransjen kan søke om medlemskap.
Bli en del av et sterkt fagmiljø – sammen sikrer vi fremtidens faglærte arbeidskraft!
📩 Trykk her for å melde dere inn.
Styret
Et erfarent og faglig sterkt styre!
Vi har et erfarent og kompetent styre med bred og solid bakgrunn fra matbransjen.
Styret representerer mangfoldet i våre medlemsbedrifter – både når det gjelder eierskap, geografi og bransjetilhørighet. Sammen jobber vi for å sikre best mulig fagopplæring i Matbransjen Innlandet.
Marit Rogstadkjærnet
Styremedlem (representant for lærlingene/lærekandidatene/
praksiskandidatene/fagbrev på jobb kandidatene)
995 20 736
Marit.rogstadkjarnet@tine.no
Forbedringsrådgiver
Tine Meieriet Brumunddal
Hans Petter Rasmussen
Styremedlem (representant for arbeidstakerne)
952 976 40
hans-petter.rasmussen@nortura.no
Fagopplæringskoordinator
Nortura Rudshøgda
Vigdis Hansen
Varamedlem (representant for arbeidstakerne)
Tiltrettelegger Bas
Grilstad Brumunddal
Ansatte
Få støtte og trygghet som lærebedrift!
Våre ansatte har solid kompetanse og lang erfaring i matbransjen. Vi vet hva som kreves for å lykkes, og vi er her for å hjelpe deg!
Enten du er lærling, instruktør eller bedriftsleder, kan du stole på oss. Vi kjenner faget, bransjen og utfordringene – og vi deler gjerne av vår kunnskap og erfaring for å sikre at du og din bedrift lykkes.
Som medlem hos oss får dere:
✅ Faglig støtte i arbeidet med å være en god lærebedrift.
✅ Tett oppfølging og kurs for lærlingene, slik at de får den beste opplæringen.
✅ Eksamensforberedende kurs for voksne ansatte som ønsker å ta fag- eller svennebrev.
Vi gjør det enklere for dere å utdanne fremtidens fagarbeidere!
Marit Finseth Løberg
Daglig leder

957 39 110
marit@matbransjen.no
Engasjert pådriver for fag- og yrkesopplæring i matbransjen
🎓Marit er utdannet Næringsmiddelteknolog fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, med en bachelorgrad i Matteknologi. I tillegg har hun videreutdanning innen:
✔ Veiledning og kompetanseutvikling
✔ Yrkespedagogikk
✔ Personalutvikling og ledelse
✔ Kommunikasjonsrådgivning
🏅 Lang erfaring i opplæringsarbeid
Marit etablerte Matbransjens Opplæringskontor i 2000, og før dette startet hun opp Opplæringskontoret for kjøttfag i Hordaland, Sogn og Fjordane i 1997.
🔥 Brenner for matbransjen og fagopplæring
Med et stort engasjement for matbransjen har Marit utviklet opplæringskontoret til å bli et viktig verktøy for å sikre god fagopplæring av lærlinger og voksne i Matbransjen Innlandet.
📚 Kompetanseheving for voksne
Marit underviser også voksne som ønsker å ta fagbrev innen industriell matproduksjon.
May Helen Nielsen
Fagopplæringsrådgiver

Engasjert faglærer med bred erfaring fra matbransjen
🎓May er utdannet Butikkslakter og Yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag, i tillegg har hun en mastergrad i spesialpedagogikk.
🏅 20 år i matbransjen
Før hun utdannet seg til yrkesfaglærer, jobbet May i 20 år i matbransjen, blant annet som kokk og ferskvaresjef. Denne erfaringen gir henne en unik innsikt i hva som kreves av fremtidens fagarbeidere.
🔥 Brenner for faget og fagopplæring
May ønsker å bruke sin kompetanse og erfaring til å utdanne nye fagarbeidere i matbransjen.
📚 Underviser og holder kurs
May underviser voksne som tar fagbrev innen:
✔ Ferskvarehandler
✔ Ernæringskokk
✔ Baker & konditor
✔ Kjøttskjærer, pølsemaker & slakter
I tillegg holder hun praktiske fagkurs for lærlingene våre.
Demonstrasjonsbedrift
🏅En av Norges første demonstrasjonsbedrifter
I 2003 ble Matbransjens Opplæringskontor utpekt som demonstrasjonsbedrift av daværende kunnskapsminister Kristin Clemet (H). Vi var blant de ti første lærebedriftene i Norge som mottok denne utmerkelsen – en anerkjennelse for lærebedrifter som har utmerket seg i arbeidet med å heve kvaliteten i norsk fagopplæring.
Vi er stolte av denne utmerkelsen og fortsetter hver dag å jobbe for at våre medlemsbedrifter og lærlinger skal få den beste oppfølgingen og veiledningen. Vårt mål er å sikre faglig sterke og kompetente medarbeidere for matbransjen – både i dag og for fremtiden.
Kontakt oss
✉️📞Kontakt oss på post@matbransjen.no eller telefon 957 39 110.
- Postadresse:
Ringgata 235, 2315 Hamar - Besøksadresse:
Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar - Bankkonto:
1822 06 26578 - Organisasjonsnummer:
981 688 457