• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Om oss

Matbransjens Opplæringskontor – sammen bygger vi fremtidens fagarbeidere!

Matbransjens Opplæringskontor er et samarbeidsorgan for lærebedrifter i mat- og måltidsbransjen i Innlandet. Vi jobber for å sikre kvalitet i fagopplæringen og legge til rette for rekruttering og kompetanseutvikling i bransjen.

Hva vi gjør for våre medlemmer:
✅ Utdanner dyktige fagarbeidere – Vi koordinerer, kvalitetssikrer og støtter lærebedriften i opplæring og oppfølging av lærlingene.
✅ Tilbyr fagopplæring for voksne arbeidstakere – Vi hjelper ansatte i våre medlemsbedrifter med å ta fag- eller svennebrev.
✅ Arrangerer bransjerelaterte kurs – Vi tilbyr kompetansehevende kurs for lærlingene og medlemsbedriftene.
✅ Markedsfører bransjen – Vi synliggjør matbransjen og jobber aktivt for å rekruttere flere fagarbeidere.
✅ Samarbeider med videregående skoler – Vi bidrar til et tett samarbeid mellom skoler og arbeidslivet.

Hvem kan bli medlem?
Bedrifter i mat- og måltidsbransjen i Innlandet eller bedrifter med tilknytning til bransjen kan søke om medlemskap.

Bli en del av et sterkt fagmiljø – sammen sikrer vi fremtidens faglærte arbeidskraft!

📩 Trykk her for å melde dere inn.

Styret

Et erfarent og faglig sterkt styre!

Vi har et erfarent og kompetent styre med bred og solid bakgrunn fra matbransjen.

Styret representerer mangfoldet i våre medlemsbedrifter – både når det gjelder eierskap, geografi og bransjetilhørighet. Sammen jobber vi for å sikre best mulig fagopplæring i Matbransjen Innlandet.

Stig Vestveit

Styreleder

915 40 058
stig.vestveit@felleskjopet.no


Fabrikksjef
Felleskjøpet Stange

Tjærand Lyngnes

Nestleder

977 203 59
tjarand.lyngnes@nortura.no


Avdelingsleder
Nortura Rudshøgda

Marit Rogstadkjærnet

Styremedlem (representant for lærlingene/lærekandidatene/
praksiskandidatene/fagbrev på jobb kandidatene)

995 20 736
Marit.rogstadkjarnet@tine.no


Forbedringsrådgiver
Tine Meieriet Brumunddal

Frode Lien

Styremedlem

480 96 418
Frode.lien@hoff.no


Fabrikksjef
HOFF Gjøvik

Jan Erik Olafsen

Styremedlem

918 29 002
Jan.erik.olafsen@coop.no


Prosjektleder Butikk
Coop Innlandet

Hans Petter Rasmussen

Styremedlem (representant for arbeidstakerne)

952 976 40
hans-petter.rasmussen@nortura.no


Fagopplæringskoordinator
Nortura Rudshøgda

Anders Skjeset

Varemedlem

482 03 998
Anders.skjeset@orkla.no


Fabrikksjef
Orkla Foods Elverum

Tone Slaatten

Andre varamedlem

482 84 439
tone.slaatten@biosirk.no


Personalsjef
Biosirk

Vigdis Hansen

Varamedlem (representant for arbeidstakerne)


Vigdis.hansen@grilstad.no


Tiltrettelegger Bas
Grilstad Brumunddal

Ansatte

Få støtte og trygghet som lærebedrift!

Våre ansatte har solid kompetanse og lang erfaring i matbransjen. Vi vet hva som kreves for å lykkes, og vi er her for å hjelpe deg!

Enten du er lærling, instruktør eller bedriftsleder, kan du stole på oss. Vi kjenner faget, bransjen og utfordringene – og vi deler gjerne av vår kunnskap og erfaring for å sikre at du og din bedrift lykkes.

Som medlem hos oss får dere:
✅ Faglig støtte i arbeidet med å være en god lærebedrift.
✅ Tett oppfølging og kurs for lærlingene, slik at de får den beste opplæringen.
✅ Eksamensforberedende kurs for voksne ansatte som ønsker å ta fag- eller svennebrev.

Vi gjør det enklere for dere å utdanne fremtidens fagarbeidere!

Marit Finseth Løberg

Daglig leder

957 39 110
marit@matbransjen.no

Engasjert pådriver for fag- og yrkesopplæring i matbransjen

🎓Marit er utdannet Næringsmiddel­teknolog fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, med en bachelorgrad i Matteknologi. I tillegg har hun videreutdanning innen:

✔ Veiledning og kompetanse­utvikling
✔ Yrkespedagogikk
✔ Personal­utvikling og ledelse
✔ Kommunikasjons­rådgivning

🏅 Lang erfaring i opplæringsarbeid
Marit etablerte Matbransjens Opplæringskontor i 2000, og før dette startet hun opp Opplæringskontoret for kjøttfag i Hordaland, Sogn og Fjordane i 1997.

🔥 Brenner for matbransjen og fagopplæring
Med et stort engasjement for matbransjen har Marit utviklet opplæringskontoret til å bli et viktig verktøy for å sikre god fagopplæring av lærlinger og voksne i Matbransjen Innlandet.

📚 Kompetanseheving for voksne
Marit underviser også voksne som ønsker å ta fagbrev innen industriell matproduksjon.


May Helen Nielsen

Fagopplæringsrådgiver

905 61 406
may@matbransjen.no


Engasjert faglærer med bred erfaring fra matbransjen

🎓May er utdannet Butikkslakter og Yrkesfaglærer innen restaurant- og matfag, i tillegg har hun en mastergrad i spesialpedagogikk.

🏅 20 år i matbransjen
Før hun utdannet seg til yrkesfaglærer, jobbet May i 20 år i matbransjen, blant annet som kokk og ferskvaresjef. Denne erfaringen gir henne en unik innsikt i hva som kreves av fremtidens fagarbeidere.

🔥 Brenner for faget og fagopplæring
May ønsker å bruke sin kompetanse og erfaring til å utdanne nye fagarbeidere i matbransjen.

📚 Underviser og holder kurs
May underviser voksne som tar fagbrev innen:
✔ Ferskvarehandler
✔ Ernæringskokk
✔ Baker & konditor
✔ Kjøttskjærer, pølsemaker & slakter

I tillegg holder hun praktiske fagkurs for lærlingene våre.

Demonstrasjonsbedrift

🏅En av Norges første demonstrasjonsbedrifter

I 2003 ble Matbransjens Opplæringskontor utpekt som demonstrasjonsbedrift av daværende kunnskapsminister Kristin Clemet (H). Vi var blant de ti første lærebedriftene i Norge som mottok denne utmerkelsen – en anerkjennelse for lærebedrifter som har utmerket seg i arbeidet med å heve kvaliteten i norsk fagopplæring.

Vi er stolte av denne utmerkelsen og fortsetter hver dag å jobbe for at våre medlemsbedrifter og lærlinger skal få den beste oppfølgingen og veiledningen. Vårt mål er å sikre faglig sterke og kompetente medarbeidere for matbransjen – både i dag og for fremtiden.

Kontakt oss

✉️📞Kontakt oss på post@matbransjen.no eller telefon 957 39 110.

  • Postadresse:
    Ringgata 235, 2315 Hamar
  • Besøksadresse:
    Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar
  • Bankkonto:
    1822 06 26578
  • Organisasjonsnummer:
    981 688 457

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell