• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Kjøttskjærerfaget

Læreplanen i faget

Utdanningsveien

Aktuelle arbeidssteder

Som kjøttskjærer kan du få jobb i egne nedskjæringsanlegg som er spesialutrustet for stykking og nedskjæring av slakt.

Sentrale arbeidsoppgaver

Kjøttskjæreren overtar kjøttet etter at slakteren er ferdig med sin del av arbeidet. Kjøttskjærerens arbeidsområde stopper etter at det ferdig tilskårne kjøttet er veid, emballert og merket. Sentrale arbeidsområder er

  • mottak, innveiing og kontroll av hele skrotter
  • grovdeling av skrotter og tilskjæring til alle typer stykningsdeler, biffer og fileter
  • bruk og vedlikehold av håndverktøy, maskiner og utstyr
  • ivaretaking av hygiene i alle daglige gjøremål

Personlige egenskaper

En kjøttskjærer må ha god fysikk, god fagkunnskap og godt håndlag. Du må kunne utføre ditt arbeid hygienisk og på en måte som ivaretar produktiviteten så vel som økonomien og kvaliteten.

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell