• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Voksenopplæring i Matbransjen Innlandet

🎓Øk din fagkompetanse og få en formell utdanning!

Jobber du i en av våre medlemsbedrifter? Da har du muligheten til å styrke din kompetanse med å ta et fag- eller svennebrev gjennom oss!

Søk her eller skann QR-koden, og ta steget mot en tryggere og mer kompetent fremtid!

Veien til fag- eller svennebrev som voksen

👉Vi finner den beste veien for deg og lærebedriften din

Som voksen har du flere veier til fag- eller svennebrev. Den beste løsningen for deg avhenger av alder, utdanning og arbeidserfaring. Når vi mottar søknaden din, samarbeider vi med fylkeskommunen for å finne den mest hensiktsmessige veien – både for deg og lærebedriften. Vi hjelper deg gjennom prosessen, slik at du kan nå målet ditt på en effektiv og trygg måte.

✅ Voksen lærekontrakt – Full opplæring i bedrift
✅ Fagbrev på jobb – Lær mens du jobber
✅ Praksiskandidat – Fagbrev basert på arbeidserfaring

Oppmelding til skriftlig eksamen

✍️ Slik melder du deg opp til skriftlig eksamen

Oppmelding til skriftlig eksamen gjøres via InSchool Privatist. Kandidatene må selv melde seg opp til eksamen ved hjelp av BankID 🔐

Resultatet på eksamen finner du på samme side når sensuren er satt🎯

Eksamenstidspunkt:
📝 Vårsemester: Eksamen gjennomføres i mai.
📝 Høstsemester: Eksamen gjennomføres i november.

Oppmeldingsperioder:
📆 Vår: 15. januar – 1. februar
📆 Høst: 1. september – 15. september


Oppmelding til fag-/svenneprøve

📜Oppmelding til fag- og svenneprøve

Når opplæringen er gjennomført og du har bestått Vg3 eksamen kan du meldes opp til den praktiske fag- eller svenneprøven.

✅Hvis du har lærekontrakt i en av våre medlemsbedrifter sørger vi for oppmeldingen til fag- eller svenneprøven for deg.
☑️Hvis du er praksiskandidat må du selv melde deg opp til den praktiske fag- eller svenneprøven. Du melder deg opp her.

Prøvenemder i Innlandet

👥 Prøvenemnd – ansvar og oppgaver

Prøvenemndene oppnevnes av fylkeskommunen for en periode på fire år og består av fagpersoner fra bransjen.

🧩Koordinator i nemnda tar i mot oppmeldinger og sørger for at prøveprotokoller returneres til fylkeskommunen etter gjennomført prøve.
📅 Dato for fagprøven avtales direkte mellom prøvenemnda og faglig leder eller bedriftens kontaktperson.
🔎 Vil du vite mer om prøvenemndas rolle og oppgave se her.

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell