Aktuelle arbeidssteder
Som ferskvarehandler kan du få jobb i ferskvareavdelingen i større dagligvareforretninger eller spesialforretninger innen ferskvare.
Sentrale arbeidsoppgaver
Ferskvarehandleren jobbe med mat og drikke, behandling av råvarer og tilbereding av mat i ferskvaredisken. Du jobber med:
- vurdere og behandle ulike råvarer.
- skjære, stykke, filetere kjøtt og fisk.
- produsere ferdigretter og delikatesser.
- produsere farse og deiger.
- bruke ulike typer verktøy, maskiner og utstyr i matproduksjonen.
- rådgi og veilede kunder om råvarer, bruksområder, tilberedelse og måltidsløsninger.
- jobbe med vareeksponering og mersalg i butikk.
Personlige egenskaper
En ferskvarehandler må ha interesse og kunnskap om mat og matnæringen. Du må arbeide hygienisk og nøyaktig. Ferskvarehandleren skal være kundens rådgiver, derfor er det viktig å yte god kundeservice og ha interesse for salg.