• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Ferskvarehandlerfaget

Læreplanen i faget

Utdanningsveien

Aktuelle arbeidssteder

Som ferskvarehandler kan du få jobb i ferskvareavdelingen i større dagligvareforretninger eller spesialforretninger innen ferskvare.

Sentrale arbeidsoppgaver

Ferskvarehandleren jobbe med mat og drikke, behandling av råvarer og tilbereding av mat i ferskvaredisken. Du jobber med:

  • vurdere og behandle ulike råvarer.
  • skjære, stykke, filetere kjøtt og fisk.
  • produsere ferdigretter og delikatesser.
  • produsere farse og deiger.
  • bruke ulike typer verktøy, maskiner og utstyr i matproduksjonen.
  • rådgi og veilede kunder om råvarer, bruksområder, tilberedelse og måltidsløsninger.
  • jobbe med vareeksponering og mersalg i butikk.

Personlige egenskaper

En ferskvarehandler må ha interesse og kunnskap om mat og matnæringen. Du må arbeide hygienisk og nøyaktig. Ferskvarehandleren  skal være kundens rådgiver, derfor er det viktig å yte god kundeservice og ha interesse for salg.

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell