• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Kjemiprosessfaget

Læreplanen i faget

Utdanningsveien

Aktuelle arbeidssteder

Som fagoperatør kan du få jobb i kjemisk prosessindustri. Denne favner en rekke bransjeområder som kjemisk og petrokjemisk industri, kjemisk mineralindustri, farmasøytisk industri, produksjon av sildeolje, olje og gass offshore. Du kan ogå få jobb i metallurgisk industri, for eksempel i et smelteverk, ovnshus eller støperi.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • sikker start, stopp og drift av produksjonsenheter og prosesser i henhold til instrukser og prosedyrer
  • arbeid med kjemikalier av forskjellige faregrader og aggregattilstander, ekstremt lave og høye temperaturer og trykk samt utstyr med store dimensjoner
  • arbeid med ovner med ekstremt høye temperaturer
  • bruk av tekniske flytskjemaer
  • overvåking og feilsøking av prosessutstyr og prosesser
  • klargjøring av prosessutstyr for vedlikehold og gjennomføring av forebyggende vedlikehold

Personlige egenskaper

En fagoperatør i kjemisk prosessindustri skal kunne arbeide planmessig, nøyaktig og grundig, selvstendig og i samarbeid med andre. Det stilles store krav til sosial kompetanse og kommunikasjonsevner. Du må kunne nytte sansene (lukte, lytte, se, føle) for å oppfatte uønskede situasjoner. Det forventes evne til å løse akutte problemer raskt og effektivt.

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell