• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Logistikkfaget

Læreplanen i faget

Utdanningsveien

Aktuelle arbeidssteder

En logistikkoperatør kan arbeide i transportbransjen eller en rekke bransjer som treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedindustri, metallurgisk industri og annen industri eller næringsvirksomhet.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er

  • service, informasjon, veiledning, kundebehandling, kommunikasjon og etikk
  • ordrebehandling, lagerhold og emballering
  • klargjøring for forsendelser
  • sikring av gods
  • vektbegrensning og vektfordeling ved transport
  • effektiv og sikker forflytting av gods og varer
  • håndtering og transport av varer som krever spesiell behandling
  • bruk av manuelle og elektroniske verktøy for transport, vareflyt og dokumentbehandling
  • bruk og vedlikehold av teknisk utstyr

Personlige egenskaper

En logistikkoperatør må kunne arbeide effektivt, planmessig, nøyaktig og rasjonelt, selvstendig og i samarbeid med andre. Du må kunne yte service overfor kunder.

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell