• Hopp til hovedinnhold
  • Skip to site footer
Matbransjens Opplæringskontor

Matbransjens Opplæringskontor

Mange yrker – mange muligheter

MEDLEMSBEDRIFTER LEDIGE LÆREPLASSER LÆREFAGOM OSS BLI  MEDLEM

Våre lærefag

  • Automatiseringsfaget
  • Bakerfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Industrimekanikerfaget
  • Kjemiprosessfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Konditor
  • Laboratoriefaget
  • Logistikkfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Produksjonsteknikkfaget
  • Slakterfaget
  • Yrkessjåførfaget

Voksenopplæring

  • Veien til fagbrev som voksen
  • Oppmelding til skriftlig eksamen
  • Oppmelding til fag-/svenneprøve
  • Prøvenemnder i Innlandet

Ledige læreplasser

Medlemsbedrifter

BLI MEDLEMSBEDRIFT

Historier

Videoer

NYTTIG INFORMASJON

  • Prøvenemder
  • Fagbrevutdelinger
  • Utskrift av fag-/svennebrevet

Om oss

  • Vedtekter
  • Styret
  • Ansatte
  • Bli medlem
  • Demonstrasjonsbedrift
  • Kontakt oss

Yrkessjåførfaget

Læreplanen i faget

Utdanningsveien

Aktuelle arbeidssteder

Arbeidsplasser for en yrkessjåfør finnes i transportbransjen og omfatter alt fra forskjellige typer godstransport til persontransport.

Sentrale arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsområder er:

  • transport av personer og varer
  • håndtering og sikring av last og personer
  • lasting og lossing
  • service og kundebehandling
  • ruteplanlegging
  • planlegging og gjennomføring av oppdrag
  • håndtering av transportdokumenter og dokumenter for grensepassering
  • vedlikehold og klargjøring av utstyr

Personlige egenskaper

Yrkessjåføren må i sitt arbeid vise ansvarsbevissthet, samarbeidsevne, nøyaktighet, serviceinnstilling og evne til å planlegge sin egen arbeidsdag. Yrkessjåføren må ha en evne til å kommunisere med de forskjellige aktørene.

Formelle krav

Yrkessjåførfaget krever i tillegg til førerkort i alle kategorier en rekke spesialopplæringer som ADR- og truckførerbevis. For elever/lærlinger som velger godstransport inngår førerkortopplæring kl. C og CE eller for persontransport kl. D og DE i henhold til førerkortforskriftene for aktuelle førerkortklasser.

Opplæringskontoret

Matbransjens Opplæringskontor ble etablert i 2000 og dekker Innlandet Fylke.

Opplæringskontoret er et tverrfaglig opplæringskontor som dekker alle fagområdene til våre medlemsbedrifter.

Bedrifter som jobber med mat kan søke om medlemsskap.

Les om informasjonskapsler (cookies) og vår personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

957 39 110

post@matbransjen.no

Hamar Katedralskole, Ringgata 235, 2315 Hamar

Bank: 1822 06 26578

Org.nr: 981 688 457

Følg oss

Matbransjens Opplæringskonto på Facebook
Matbransjens Opplæringskonto på Instagram
Matbransjens Opplæringskonto på LinkedIn

Matbransjens Opplæringskontor © 2025 · Levert av Fortell